joris@fwi.uva.nl (Joris Hillebrand) wrote:

>Wat altijd weer leuk is, is aan de bar een "malt-vrij" te bestellen.

>Meestal krijg je dan niet waar je om gevraagd hebt.

Wat nog veel erger is: in die klotekroeg van een Engelebewaarder t'Amsterdam (jawel, dat ding uit Tabé literair café van Johnny van Doorn) een ridder maltezer bestellen. Een ridder maltezer; een dormunder typ-achtig bier, donkerder van kleur, bruiner van afdronk en met een nadrukkelijker mout-smaak, gebrouwen door brouwerij de ridder en voorzien van een alleszins redelijk alcohol percentage van zeven of daaromtrent. Kreeg ik godbetere't zo'n teringmalt, en nog wel van Amstel ook, want dat hadden zo GRRRTV*R3 op tap (een gotspe, malt op tap). Toen ik de keer daarna overigens bij het andere stuks barvee een ridder maltezer bestelde kreeg ik pils, een hele vooruitgang, maar het eigenwijs part vreten meende mij te moeten terechtwijzen dat ridder maltezer hetzelfde is als gewoon bier. En het staat er nog gewoon op het bierenbord ook, maar geen van die luitjes weten dat ze het serveren.

*Nog* een tip voor wie de fout maakt aldaar iets te drinken. Nimmer Guinness bestellen, ze serveren er niet de stevige export-versie, maar een waterig inlands drankje. Nee, dan beter naar Eik en Linde, een van de weinige kroegen waar ze nog gewoon van Vollenhove's stout serveren.


alexp@sci.kun.nl (Alex Priem) wrote:

>Een kratje malt whisky voor meneer.

Hebben ze tegenwoordig ook al malt whisky? Der is ook werkelijk geen drankje meer veilig voor die walgelijke anti-alcohol en (v)rijveilig lobby's in dit land. Het is waarlijk stuitend. Malt whisky, hoe komen ze op het idee. Net zo'n verschrikkelijk gotspe als Malt bier op tap. Op tap, ja, u leest het goed. Wat is het volgende? Malt wijn, het onschuldige zusje van moutwijn? Malt ridder, het gehandicapte broertje van Maltezer ridder? Wat dacht u van een fris, licht, blond stout? Of kunt u het nog erger voorstellen: 'Karamalz' *met* alcohol. Dan zou je haast gedwongen worden dat ook te gaan drinken.

:-)


retour Tekstindex


Ongewijzigd sinds 1 oktober 1996
© Marten Hoekstra
Onderdeel van
http://www.xs4all.nl/~marten