Die zon, die schijnt maar zonder ophouden. Al dagen lang. Waarom wist ik dat niet een week eerder.

Voor het vorige weekend moest ik een buitenactiviteit met vrienden en vriendinnen plannen. Vorige week donderdag controleerde ik de weersvoorspellingen. Vrijdag 75% kans op regen, zaterdag 45%, zondag 80%, maandag 65% en dan verder afnemende kans op regen. God zegen de greep, op zaterdag dan maar naar buiten. Ik heb het geweten. Uren regen. Nu is dat op zich niet zo erg, maar zondag scheen de ganse dag de zon, en maandag, en dinsdag en woensdag.

Kan ik niet ergens bij het KNMI gederfde levensvreugd vergoed krijgen, omdat ik me door hun geheel misplaatste voorspellingen heb laten leiden? Nee, zeker. Ze zullen zeggen dat het hier slechts om 'voorspellingen' gaat. Maar waarom worden dergelijke inaccurate voorspellingen dan aan het journaal gelieerd (doorgaans toch een bron van degelijke correcte ge-informeerde items)? Misschien is het beter om, gezien de betrouwbaarheid der voorspellingen, het weer nog maar 1 maal per week een rubriekje te geven, aansluitend aan het programma waarin Tineke koffiedikkijkers, glazenbolbegluurders en kaartenleggers raadpleegd. Dat zou de betrouwbaarheid van de weervoorspelling tenminste in de juiste context plaatsen.

Zullen we het eens over het weer hebben?


Naar aanleiding van zomerse temperaturen die buiten de 35 graden benaderde, doch in mijn bijlmerflat de temperaturen opjoegen tot ongekende hoogten:

Bij deze wil ik graag een woord van dank uitspreken aan het adres van die zielige ventilator die nu al dagen uit allemacht probeert mijn compu op werktemperatuur te houden.

Hartelijk dank ... en zonder u zoufa afjklalelles allwweerer vooviireoa nieieitas zijzzn.

FGFaoisdrote grotwwwwten,

 

M


retour Tekstindex


Ongewijzigd sinds 1 oktober 1996
© Marten Hoekstra
Onderdeel van
http://www.xs4all.nl/~marten