Tijd


Wintertijd.

Het is echt niet zo dat het 's ochtends eerder licht is. Het is gewoon zo dat mijn dag iets anders over de beschikbare zonsop-uren gedrapeerd wordt. Dat weet ik ook wel. Het is een futiele geste. Toch ben ik er heel erg blij mee. Na een week ziekte en een week hard werken om de in de week ziekte opgelopen achterstand weg te werken was ik fysiek echt toe aan een weekend dat me een extra uur gaf.

Afgelopen vrijdag bleek dat.

Enige tijd geleden heb ik de radio-afstelling op mijn wekkerradio gewijzigd. Vroeger liet ik me wekken met radio 4; klassieke muziek bij het sluimeren. Dat was niet echt een succes. Het kwam met regelmaat voor dat ik wakker werd, omdat mijn radiowekker afsloeg. Dan had ik, tot een uur na de geplande opstatijd, liggen dromen. Begeleid door prachtige muziek.

Toen dit te vaak voor begon te komen heb ik de wekkerradio afgesteld op radio Noordzee. Als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan is het aan radio Noordzee. Neerlandstalige muziek zonder enige niveau, en daar zoveel van dat je bijna zou vermoeden dat dat een pleonasme is (gelukkig weet ik beter, ons Bram is er ook nog altijd en anderen natuurlijk. Alleen, die hoor je niet de Noordzee af komen). Dit werkte uitstekend, ik zat altijd rechtop in bed, zeer onprettig getroffen, en dan wist ik niet hoe gauw ik uit bed moest springen om de radio uit te zetten.

Tot afgelopen vrijdag dan.

Tegen negen werd ik wakker, nadat ik bijna een uur door radio Noordzee heen heb liggen dromen. Zelden heb ik zo onaangenaam gedroomd. Zelden ben ik zo onaangenaam wakker geworden. Het is duidelijk dat ik nog steeds ziek ben en koortsig hallucineer, dat kan niet anders. Voor straf heb ik het uur extra, afgelopen zondag, gebruikt om de afwas te doen.


retour Tekstindex


Ongewijzigd sinds 1 oktober 1996
© Marten Hoekstra
Onderdeel van
http://www.xs4all.nl/~marten